fbpx

Inemise igä plakatAUTOR: Kristiina Jalasto

LAVASTAJA: Helena Kesonen

HELIKUNSTNIK: Kristjan Priks

LAVASTUSKUNSTNIK: Mailiis Laur

MÄNGIVAD: Taarka Pärimusteatri ja TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia 11. ja 12. l
ennu näitlejad

MTÜ Taarka Pärimusteater toob augustis Piusa liivaluidetele seto pärimustekstidel mängiva suvelavastuse “Inemise igä”. Lavastus on inspireeritud seto legendilauludest, regilaulu müütilisest maailmast, mil Jeesus maa peal toimetas. Loo keskmes on külakogukond, kuhu ilmub tundmatu, kes oleks justkui hull, aga samas ilmutab ta igavest tarkust. Tihtipeale ei tunne kaasaegsed nende keskel liikuvat geeniust või pühameest ära ning kätel kandmise asemel tallavad ta hoopis jalge alla. “Inemise igä” on suvelavastus, mis pakub sissevaate mütoloogilisse olevikku ja ühe kummalise rahvakillu ellu Eestimaa ühes kõige looduskaunimas kohas.

Lavastuse dramaturg on Kristiina Jalasto, lavastaja Helena Kesonen, muusikaline kujundaja Kristjan Priks ja lavastuskunstnik Mailiis Laur. Lavastuse muudab veelgi ehedamaks see, et lavalaudadel, õigemini küll liivaluidetel, astuvad üheskoos üles nii Taarka Pärimusteatri näitlejad kui ka Eesti teatri tulevik ehk Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia teatrikunsti 11. lennu näitlejatudengid.

Pärimusteatri viimased kolm lavastust „Kuidas müüa setot?” (2012), „Leelo otsib setot” (2013) ja „non-stop SETO” (2015) tegelesid setoks olemise ja iseenda defineerimisega seto kogukonnas. „Inemise Igä” on püüd siseneda regilaulumaailma, hoides siiski sõrme aja pulsil ning püüd uurida traditsioonide ja kultuuri kui pidevalt areneva nähtuse vahekorda.

ESIETENDUS

6. augustil kell 19.00 Piusa Karjääris (algus Piusa külastuskeskuse eest)

ETENDUSED

11. 08 kell 19.00

12.08 kell 19.00

13.08 kell 13.00

18.08 kell 19.00

19.08 kell 19.00

20.08 kell 13.00

20.08 kell 19.00

Kõik etendused toimuvad Piusa karjääris, kuid palume kõigil külalistel tulla esmalt Piusa külastuskeskusesse, kus jagame edasised juhtnöörid.

KESTVUS: 1h vaheajata

PILETID 8EUR (õpilane, tudeng, pensionär) / 11EUR 

Gruppidele alates 5inimest kehtib grupisoodustus 7EUR (õpilane, tundeg, pensionär) / 9EUR

Piletid müügil Piletilevis ja tund enne etenduse algust sularahas kohapeal.

http://www.piletilevi.ee/est/piletid/teater/suvelavastus/suvelavastus-inemise-iga-43447/

Lisainfo heleen.kurvet@gmail.com +372 58163962

Toetavad Eesti Kultuurkapital ja Rahvakultuuri Keskus