fbpx

Inemise Igä suvelavastus Piusa karjääris MTÜ Taarka Pärimusteater toob augustis Piusa liivaluidetele seto pärimustekstidel mängiva suvelavastuse “Inemise igä”. Lavastus on inspireeritud seto legendilauludest, regilaulu müütilisest maailmast, mil Jeesus ja Maarja toimetasid maa peal. Loo keskmes on külakogukond, kuhu ilmub tundmatu, kes oleks justkui hull, aga samas ilmutab ta igavest tarkust. “Inemise igä” on suvelavastus, mis pakub sissevaate ühe kummalise rahvakillu ellu Eestimaa ühes kõige looduskaunimas kohas. Lavastuse dramaturg on Kristiina Jalasto, lavastaja Helena Kesonen, muusikaline kujundaja Kristjan Priks ja lavastuskunstnik Mailiis Laur. Lavastuse muudab veelgi ehedamaks see, et lavalaudadel, õigemini küll liivaluidetel, astuvad üheskoos üles nii Taarka Pärimusteatri näitlejad kui ka eesti teatri tulevik ehk Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia teatrikunsti 11. lennu näitlejatudengid. Pärimusteatri viimased kolm lavastust „Kuidas müüa setot?” (2012), „Leelo otsib setot” (2013) ja „non-stop SETO” (2015) tegelesid setoks olemise ja iseenda defineerimisega seto kogukonnas. „Inemise Igä” on püüd siseneda regilaulumaailma, hoides siiski sõrme aja pulsil ning uurida traditsioonide ja kultuuri kui pidevalt areneva nähtuse vahekorda.

Etendused toimuvad 6., 11.,12.,18., 19. augustil kell 19.00, 13. augustil kell 13.00 ja 20. augustil kell 13.00 ja 19.00 Piusa liivakarjääris. 13.00 algusega etendustele on võimalik etendusele mugavalt edasi-tagasi rongiga tulla. Rong peatub täpselt etenduspaiga juures.

Piletid hinnaga 8 ja 11 eurot on müügil Piletilevis  http://www.piletilevi.ee/est/piletid/teater/suvelavastus/suvelavastus-inemise-iga-43447/ ja tund enne algust kohapeal.

Etenduse toimumist toetavad Eesti Kultuurkapital ja Rahvakultuuri Keskus.