fbpx

Augustis on ainult kümnel korral võimalus avastada seto jutuvestja Feodor Vanahundi kirevat maailma.
Etendused 3., 4., 9. ja 10. augustil (kell 19), 11. augustil (kell 17), 12. augustil ( kl 13 ja kl 19) ja 14., 30., 31.augustil (kell 19) Treski küünis Setomaal.
Lavastaja Helena Kesonen, kunstnik Mailiis Laur, dramaturg Ott Kilusk. Valgustab Elerin Tammel, heli loob Liisa Koemets.
Mängivad: Artur Linnus, Eduard Tee, Jekaterina Burdjugova, Agur Seim, Kristian Põldma, Martin Tikk, Claus Mootse, Vootele Ruusmaa jt.
Lavastust turundab ja kommunikeerib Eve Tisler, projekti juhib Riin Tammiste.

Plakati linoollõike autor Toomas Kuusing, graafilise disaini tegi Hurmart.

Lavastus “Vanahunt” põhineb jutuvestja folkloorsetel lugudel, mille teemad varieeruvad maailmaloomisest lähiminevikuni, kujutavad inimest, kui äärmuseni vastuolulist isendit. Neis juttudes võib kohata pühamehi ja lausa Jumalat ennast, samuti juute, pappe, trikstereid ning salakavalaid naisi, kellel kõigil on oma eesmärgid ja unistused, mille püüdmine, nagu elus ikka, kord õnnestub ja siis jälle luhtub.
Inimene nähtuna läbi Vanahundi juttude on armastav ja vihkav, töökas ja laisk, alandlik ja alp, vooruslik ja paheline, jumalakartlik ja jumalavallatu, frigiidne ja kiimaline ja veel ja veel ja veel… Aga inimesed need oleme Meie.
„Vanahunt” on katse tungida vanameistri peas pesitsevasse mikrokosmosesse, et see kõigile nähtavaks ja elavaks manada.